В Сеул отвори първият в света виртуален супермаркет

В Сеул, Южна Корея, в една от станциите на метрото, ‘отвори врати’ първият  в света виртуален супермаркет.  По стените на станцията има изображения на продуктите, а поръчката им се осъществява с помощта на смартфон. Вирт

2011-11-25 22:52:58
В Сеул отвори първият в света виртуален супермаркет
В Сеул, Южна Корея, в една от станциите на метрото, ‘отвори врати’ първият  в света виртуален супермаркет.  По стените на станцията има изображения на продуктите, а поръчката им се осъществява с помощта на смартфон.

Виртуалният магазин в станцията Seolleung е дело на компанията Home plus. На стените и стълбовете на станцията са изобразени  напълно натуралистични изображения  на продукти и стоки.  

За да бъдат поръчани те, е достатъчно само да се свали на смартфона с Android  специално приложение с идентификационен номер. След това,  с помощта на приложението,  смартфонът прочита щрих- кода с изображението на продукта и оформя поръчката.

След няколкоминутна разходка  около стената  - и стоките вече са на път.  С помощта на виртуалния магазин, жителите на Сеул могат сутрин на път за работа бързо да оформят поръчките си, а вечер да ги намеря  доставени у дома.

Голямото  удобство на този  виртуален магазин  се състои в това, че при втора поръчка, вече не е нужно да се ходи до меростанцията.  Щом веднъж  е сканиран кодът и запазен в паметта на смартфона, поръчката  винаги може да се повтори  от всяко място в града. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия